Packing

2009.07.16. 09:07

When you go away for a week you have a problem with packing. Whatever you put into your suitcase depends on the weather. But can you believe the weather forecast? Not really. Maybe you should pack that extra cardigan. Maybe you should pack your trainers. Will you really run in the mornings? Not really, it's just a week.

When you go away for two weeks you still have a problem. Should you pack two books or just one? Will you really have time to read or will you spend your time contemplating the beauties of the little street? The suitcase is too small.

When you go away for a month you have a little problem. You don't pack so many things, you don't watch the weather forecast. Your things fit in the suitcase. You simply have a footwear problem. How many shoes to pack?

When you go away for a whole year there is no packing problem. There is no way you can pack your whole life into suitcases. You leave everything behind. You pack just one book. Or two. You pack whatever comes into your mind but it really doesn't matter what's in the suitcase. You can't take all your favourite books. You can't take your friends, you can't take your music. You can't take your films, you can't take the trees you like in spring. You can't take your life.

When you go away for a year you can only take your hope. Your hope that wherever you go you will find good books to read, good people to make friends with, good music to listen to, good films to watch, nice trees to look at. Your hope that you'll find a life worth living for a year. So when you come home after a year you would probably have to sit down and face that you can't pack your new life either.

Csomagolás

Ha az ember elutazik egy hétre, gondjai akadnak a csomagolással. Hogy mit teszek a bőröndbe, időjárásfüggő. De hihetünk az időjárásjelentésnek? Aligha.Talán beteszem az extra kardigánt is. Talán be kellene tennem a futócipőmet is. De fogok futni az egy hét alatt? Nem hiszem, hiszen végtére is csak egy hétre megyek.

Ha az ember két hétre utazik el, még mindig van egy kis gondja. Két könyvet rakjak be vagy csak egyet? Tényleg lesz időm olvasni vagy csak ülök, és csodálom a kis utcácskát? Kicsi a bőrönd.

Ha az ember egy hónapra utazik el, kevesebb a gondja. Nem pakolok annyit, nem nézem az időjárásjelentést. A holmijaim beférnek a bőröndbe. Csak lábbeligondom van. Hány pár cipőt vigyek?

Ha az ember elutazik egy évre, nincs gondja a csomagolással. Az életemet nem tudom bőröndökbe zsúfolni. Mindent itthon kell hagyni. Egy könyvet be lehet tenni. Vagy kettőt. Meg berakom, ami eszembe jut, de annyira mindegy, mi van a csomagban. Nem tudom elvinni az összes kedvenc könyvem. Nem tudom elvinni a barátaimat, sem a kedvenc zenéimet. Nem tudom elvinni a filmeket, sem a fákat, amiket annyira szeretek tavasszal. Nem vihetem az életemet.

Ha az ember elutazik egy évre, csak a reményét viheti magával. Viszem a reményem, hogy bárhova is megyek, találok majd olvasásra érdemes könyveket, barátkozásra érdemes embereket, nézésre érdemes filmeket, hallgatásra érdemes zenét, és fákat, amiket érdemes lesz nézni. A reményt, hogy olyan életet találok egy évre, amit érdemes lesz élni. Így aztán majd egy év múltával megint szembe kell néznem azzal is, hogy az új életet sem lehet becsomagolni.

Trackback address for this post::

https://waves.blog.hu/api/trackback/id/tr581248782

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Tücsi Soulleader · http://nembeszelhetek.wordpress.com/ 2009.07.26. 12:35:12

...szia..betévedtem és jó itt... eszembe jutott, hogy bárhová is mész, magadat vinned kell..mindenestől..semmi mást.. minden más pótolható..de Te magad nem vagy az...és ahol Te ott vagy, ott ott lesz az az élet is amit érdemes élni. :)

Waver · http://waves.blog.hu 2009.07.26. 22:50:58

Szia, örülök, és remélem, nem tévedtél ::))
Magamat viszem, ez egészen biztos, és már csak egy hétig csomagolok.
süti beállítások módosítása